4 Kasım 2011 Cuma

SU BÖREĞİ

 Merhaba bu su böreğini annem (kayınvalidem )Jale Kaygusuz'dan öğrendim 30 sene önce :) Şimdi de ben uyguluyorum gerçekten harika oluyor....
Su Böreği
MALZEMELER:
(çapı 60 cm tepsi için)
8 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Tuz
Aldığı kadar un


İç malzemesi :
peynir-maydonoz karışımı
300/350 gr tereyağ

YAPILIŞI:
*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur tutulur. Bu hamurdan 12 tane pazı hazırlanır.
*Pazıların üzerine nemli bir bez örtülerek yarın saat dinlendirilir.
*Bir pazı tepsi büyüklüğünde açılarak, yağlanmış olan tepsiye serilir. Üzerine tere yağ gezdirilir.
*Sonra diğer pazıların hepsi tek tek açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda 10-15 saniye haşlanır. Hemen soğuk suya atılır, çıkartılır.Hafife sıkılarak tepsiye döşenir, üstü yağlanır.
*Bütün hamurlar bu şekilde yapılır.
*6. hamurun üstüne iç malzeme döşenir.
*Kalan hamurlar için aynı şekilde hazırlanıp tepsiye serilir ve üzeri yağlanır.
*En üstteki yufka ile en alttaki yufka haşlanmaz.
*En üstüne tekrar tereyağ gezdirilir. Tepsi ocak ateşi üzerinde döndüre döndüre böreğin altı pişirilir. Sonra börek bir başka tepsiye ters çevrilerek alınır, aynı şekilde pişirilmeye devam edilir  fırına da verebilir ama aynı tadı yakalayamazlar.
püf noktası.gerek tereyağı gerekse peynir maydonuzu bolbol kullanırsanız çok daha iyi olur .
.emeğinize değsin..
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...