21 Kasım 2011 Pazartesi

Patetesli tavuk ciğer...

Merhabalar... bu yemekte çok sevdiğim dostlarımdan Melek Bolat'a ait özel bir tariftir...Ellerine sağlık ..Melekçiğimmm....
                      
                    PATATESLİ TAVUK CİĞER (4 Kişilik) 
 Malzemeler:        

-750gr.-1 kg tavuk ciğer-yürek
  Malzemeler:
-750gr.-1 kg tavuk ciğer-yürek
-3-4 tane sivri biber
-1 iri boy kurusoğan
-sıvıyağ
-tuz, karabiber, kimyon, kekik, pulbiber,isteğe bağlı 2 diş sarımsak
-2 tane orta boy patates
  Yapılışı:  
   Yürekleri ayır.Yüreklerin geniş kısmındaki yağlar ve üzerindeki zarları temizle.Diklemesine ikiye böl.Ciğerleri keskin bir bıçakla küçük parçalara ayır.Tavada kızdırılan yağın içine önce yürekleri birkaç dakika sonra da ciğerleri atın.Seyrek aralıklarla karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun.Suyu çekilmek üzere iken sivribiberleri sonra da iri doğranmış soğanları atıp kavurun.Biber ve soğanın piştiğinden emin olunca suyunu çekmiş olan yemeğe tuzunu ve baharatlarını ekleyin.En son içine küp şeklinde kızartılmış patatesleri ilave edip şöyle bir karıştırın.İstenirse içiçne yne küp şeklinde kızartılmış havuç da eklenebilir.Biraz dinlendikten sonra pirinç pilavı ile servis edilebilir...Afiyet olsun...


                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...