Şerbetli tatlıları ağır bulanlar ve değişik lezzet arayanlar için özel bir tarif:
Malzemeler
2,5 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ya da badem
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Kuru fasulyeyi düdüklüde iyice haşlayın . Sonra rondoda iyice püre haline getirin.
Şeker ,vanilya ve yumurtayı mikserle çırpın. Cevizini de ekleyip karıştırın. Fasulyeyi de ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak borcamı yağlayın, karışımı tepsiye yayın. 170 derece fırın ısısında pişirin .İyice soğuyunca üzerine krem şantisini sürün. Biraz buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın. Arzuya göre mevsim meyveleriyle de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Nefis bir tatlı... Üstelik kuru fasulye olduğunu söylemezseniz, kimse anlamayacak ve muhtemelen kestane sanacaklardır :))) Ancak fasulyeleri maden sodası eklediğiniz suda bekletmenizi öneririm... Paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilcanım bende teşekkür ederim beğenin için (yiyenler bilşyor....ama güzel yapmıştım dimi:)))
YanıtlaSilOOOOOOOOOOOO....BUUU ÇOOOKK GÜZEL BİR TATLII..
YanıtlaSilZATEN YERKEN KURU FASULYE OLDUĞUNU KİMSE ANLAYAMAZ. ÇOK FARKLI BİR SONUÇ ÇIKIYOR ORTAYA... HATTA KESTANE TATLISI GİBİİ LEZZETLİ....HARİA YANİİİ....HEMDE PROTEİN AÇISINDAN DA ÇOK DEĞERLİİ ÖZELLİKLE SPOR YAPANLAR, GENÇLERİ VE KÜÇÜK ÇOCUKLARI OLAN ANNELER BOLL BOOLLL YAPSINLAR..HATTA SİZE TIBBI AÇIKLAMASINI BİLE EKLİYORUM ...DAHA NE YAPIMM:) HERKESE AFİYET OLSUN....
Tüm canlılar biyomolekül adıyla anılan birtakım organik maddelerden oluşmaktadır. Bunlardan biri olan protein vücudumuzun yaklaşık %12′sini oluşturmaktadır. Proteinlerin ana görevi yeni doku yapma, dokuları onarma, günlük aşınmaları önlemedir. Proteinler yaşamamız için gereklidir, açlığımızı giderir. Vücutta sayılamayacak kadar çok görevleri vardır. Bunladan bazıları ise enerji sağlanmasında yardımcı hormon ve enzimleri yapmak; besinlerin sindirilmesi, vücudun asit-alkali dengesinin sağlanması; kanın pıhtılaşmasına yardım; mikrop ve hastalıklarla savaşmak için vücuda antikor getirmek olarak sıralanabilir.
Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, kuru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yumurta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.
Sevgili iştahlı ziyaretçim...:)....Beğeniniz ve paylaşımlarınız için teşekkürlerr...:)
SilMERHABALAR NURAY HANIM TARİFİNİZ ÇOK KOLAY VE ANLAŞILIR DİLDE YAZILMIŞ SAĞOLUN.. ANCAK BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM FIRINDA NE KADAR SÜRE TUTMALIYIZ..YANİ KIVAMI NE OLACAK ŞERTLEŞECEKMİ,KIZARACAK MI? KEK GİBİ YUMUŞAK MI?? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...KOLAY GELSİNN.. YENİ TARİFLERİNİZİ MERAKLA BEKLİYORUZ...HOŞÇAKALIN
YanıtlaSilmerhabalar....uzun bir aradan sonra tekrar döndüm sanırım geç oldu ama bidaha olmaz:))diyelim..kızarmadan çıkartılacak yani hafif bir sararma olacak çok pişirildiğinde özelliğini kaybediyor ..
Sil