1 Kasım 2011 Salı

ERZURUM KADAYIF DOLMASI

Bayram için size geleneksel bir lezzet tarifi sunuyorum. Afiyet olsun...
Malzemeler:
250 gr.tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
Bulamaç için:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt ve su karışımı

 Kızartmak için:

sıvıyağ

şerbeti için:
3 su b.su
3 su b.toz şeker

Yapılışı:
Tel kadayıftan elinizle bir parça kopartıp el ayası büyüklüğünde didikleyin. İçine 
bir kaşık dövülmüş ceviz koyup sarmaya başlayın. Yarısına gelince dolma gibi kenarlarını
içe kıvırın. çok sıkı ya da çok gevşek olmamalı. Diğer tarafta yumurtayı iyice çırpıp su ve
süt karışımına batırın. Çok fazla bulamayın. Daha sonra ısıtılmış yağda nar gibi kızartın.
Daha önceden hazırladığınız soğuk şerbete atıp bir iki dakika şerbette  bırakıp servis
tabağına alın. Ilık yenmesi tavsiye ediliyor.İsterseniz çok miktarda hazırlayıp dondurucuda
saklayıp yenmesine yakın kızartabilirsiniz. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. süperr görünüyorrr...nuray hanımcım tarifi denedimm gerçekten de süperrr..hatta harika diyebilirim ..tarifleriniz çok açık ve net bu yüzden,yaptıklarımızda çok beğeniliyor,Teşekkür ederiz ellerinize,ve gönlünüze sağlık..yeni tariflerinizi bekliyoruz...Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...