4 Kasım 2011 Cuma

KUZU TANDIR

tandır kebabı

Kurban bayramı, kuzu tandırın zamanı... Bayram yemekleri listesine eklenecek en güzel lezzet...
(arzu edenler yemeyip yanında da yatabilirler) :)
Malzemesi:

1 kuzu kol
karabiber 
hardal(arzuya kalmış)
Yapılışı:
Etimizi yıkayıpbüyükçe bir tencereye  tuzu karabiberi ve hardalı (1 çay kaşığı gibi)ekleyerek,  adeta mum ışığında pişiriyormuş gibi çok kısık ateşte (4/5saatte ancak olacaktır )
püf noktası tencerenin ağzını açmadan kendi buharıyla  pişmesindedir....mmmmmhhhh afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...