24 Temmuz 2012 Salı

TAVUK KAPAMA


Tavuk kapama hem hafif hem lezzetli  hemde pratik bir yemek
MALZEME:

6 adet tavuk incik 
2 su bardağı pirinç 
6 su bardağı soğuk su 
1 çorba kaşığı margarin 
tuz ve karabiber


YAPILIŞI:

1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin. Düdüklüde 30 dakika kaynatın.


2. pirinci yıkayın.


3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.

4. haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.


5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.


6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinçler suyunu çekesiye kadar ) pişirin.


7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın...

  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...