Tavuk kapama hem hafif hem lezzetli hemde pratik bir yemek

6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı margarin
tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin. Düdüklüde 30 dakika kaynatın.
2. pirinci yıkayın.
2. pirinci yıkayın.
3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
4. haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.
6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinçler suyunu çekesiye kadar ) pişirin.
7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...