Bilhassa sahur için ideal :)

KAVURMALI EKMEK YAPMAK İÇİN
MALZEMELER:
2/1kg kavurma
3Ekmek hamuru
200gr tereyağ yada margarın bir paket
YAPILIŞI:
Hamuru yağla iyice kaynaştırın dinlendirin.Daha sonra hamuru ikiye bölün tepsinize yayın
ortasına kavurmayı serpin.kalan hamuru da üstünü örtecek şekilde biraz elinizde yayın sonra üzerine örtün dilerseniz üzerine yumurta sürün .ben kullanmıyorum.fırına atın üzeri nar gibi kızarınca çıkarın ..üstüne bir bez örtün.kurumaması için.
Not::kavurmayı da hamuru da evde kendiniz yapabilirsinz ayrıca pratik olması için dilerseniz kavurmayıda hamurun içine karıştırıp yayabilirsiniz tepsiye.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...