21 Temmuz 2012 Cumartesi

MAKARNALI BÖREK


MALZEMELER
2 adet yufka
1 paket burgu makarna
150 gr. beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı
Öncelikle makarnanızı haşlayın
makarnayı süzdükten sonra içine ufalanmış beyaz peynir,maydanoz sıvıyağ ve yumurtayı katıp karıştırın.
Yağlanmış bir fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışa gelecek şekilde serin.
Üzerine makarnayı dökün.
İkinci yufkayıda en üste serip,alttaki yufkanın kenarlarını böreğin üstüne kapatın.
Bir yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpıp böreğin üzerine sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...