İşte sizlere tarifi...
Malzemeler:
1kilo ince bulgur
yarım kilo ince çekilmiş yağsız kıyma
2 yumurta
1 su bardağı un
3 su bardağı su (bulguru ıslatmak için)
1çorba kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı kimyon
3limon suyu
1demet maydonoz
8su bardağı su (haşlamak için)
1tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
300 gr köftelik kıyma
125 gr tereyağ
5 orta boy soğan
1 bardak çekilmiş ceviz
karabiber
pulbiber
tuz
Yapılışı:
Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye dek kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, pulbiber ve maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın.
Yağsız kıymaya tuz su ilave ederek yoğurun ve bulguru ilave edin. Bulgurla kıyma birbiriyle özdeşleşene kadar su ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeyi doldurup, köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın yağda kızartın... Arzuya göre kaynamış limonlu tuzlu suda haşlayıp sonra kızartın... servis yapın
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...