22 Temmuz 2012 Pazar

FINDIKZADE TATLISI




Fındıkzade Tatlısı tarifini yaparak misafirlerinize harika 


bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.


Gerekli Malzemeler :
4 adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Toz Fındık
1 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su bardağı Sıvıyağ

Hazırlanışı :
İlk önce yumurtaları kırıyoruz iyice çırpıyoruz
Ardından toz halindeki fındığı, galeta ununu, Hindistan cevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve sıvı yağını ekliyoruz çırpıyoruz
Yağlanmış cam fırın tepsisine çırptığımız karışımı döküyoruz
Önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırına pimsek üzere koyuyoruz
Bu arada şerbet için, su, seker, limon karımsını ocakta kaynatıyoruz
Pişen tatlıyı çıkarıyoruz ve soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz
Bu arada krem santiyi sütle karıştırarak iyice kıvamına getiriyoruz
Şerbetini iyice çekmiş olan tatlının üzerinde krem santiyle iyice kapatıyoruz
En son olarak da fındıkla süslüyoruz
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...