YALANCI YADA SOSYETE İÇLİ KÖFTE:)
Dış malzeme:
2 su bardağı koftelik ince bulgur
200 gr. kıyma
1 yemek kasigi salça
1 yumurta
tuz
İç malzeme:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kasigi zeytinyagi
kimyon
karabiber
tuz
YAPILISI :
Dışın hazırlanışı:
Bulgur,, tuz ve yumurta karıştırılır ve 5 dakika yoğrulur. Kıyma ve salca ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. 1,5 su bardağı su kademeler halinde bitene kadar eklenir. Bulgur o suyu tamamen çekecektir. Yaklaşık 5 dakika yoğrulur. İç malzeme hazırlanana kadar dinlendirilir.
Icin Hazirlanisi:
Kıyma cok az su ilavesi ile suyunu cekene dek kavrulur, cektikten sonra zeytinyagi ilave edilir biraz daha cevrilir ve soğanlar üzerine eklenir ve pembeleşene kadar kavurulur. Cevizler taneli olacak şekilde robottan geçirilir ve tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte kıymaya ilave edilir. Sogumaya birakilir.
Bulgurlu hamurumuz eşit 2 parçaya bölünür. Dikdortgen bir borcama, hamurun yarısı bastırılarak yayılır. ( El ıslatılarak yapılırsa hem yapışmıyor hem daha kolaya yayılıyor). İç malzeme ortasına serilir. Kalan hamur da üstüne dikkatlice serilir ve üst kısmı biraz ıslatılır. (Ben kolay olsun diye, parca parca aldim hamurdan, biraz elimle acip daha sonra kiymanin ustune serip, su ile islatarak duzenledim).180 C fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirmeye başladıktan 15 dakika sonra fırın kapağı açılarak üzeri 2 yemek kasigi su ile tekrar ıslatılır.Ve pişirmeye devam edilir. Üzeri kızardığında fırından alınır. Üzerine bir bez örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir ve sıcakken dilimlenerek afiyetle yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...