19 Kasım 2012 Pazartesi

bademli tart


Hindistan cevizli bademli tart

Bu tarif oldukça kolay, pratik ve leziz. Evinizde her an bulunabilecek şeyler. Hemen çayın yanına misafire birebir
  

...Malzemeler
  • 1 Pastaban (isterseniz kendiniz yapabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı Hindistan ceviz
  • 1subardağı çekilmiş badem
  •  Yapılışı

    Önce yumurta ile şekeri biraz çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Pastabanın bir yarısının üzerine yayıyoruz. Bu malzemeler sadece yarım taban için yani daha fazla yapmak isterseniz iki katına çıkarmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis yapmalısınız.yanında dondurmada çok yakışıyor
  •                                               afiyet olsun....::)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...