11 Kasım 2012 Pazar

HAMSİLİ PİLAV

 Sizlere yöresel bir lezzet tarifi daha:
.Hamsili pilav, özel bir tat, geleneksel bir lezzettir.  . Şu sıralar hamsiler de bollaşmış ve ucuzlamışken bol bol yemek gerek. 


Hamsi Pilavı




Malzemeler:

2kg. hamsi
Mısır unu
Pilavı için:
3 su bardak pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3/4 soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
karabiber
bir bardak sıvı yağ
bol dereotu

nane
Tuz
Su
 Yapılışı:
İlk olarak pilavını hazırlayın. Bunun için önce  soğanı yağdakavurun. Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun. karabiberi ve tarçında ekleyin fıstıkları ilave edin,biraz daha kavurun.Kavrulunca üzerine  suyunu vererek pişirin. Suyunu çekince içine dere otunu ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın. Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın. (parlak yüzlerini mısr ununa bulayarak dizin).İçpilavı  döküp üstünü de tekrar parlak yüzlerini dışa gelecek şekilde mısır ununa bulayarak dizin. 180 derece fırnda  pişirin .. afiyetle yiyin..:))(yanında yeşil salata çok yakışıyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...