.Hamsili pilav, özel bir tat, geleneksel bir lezzettir. . Şu sıralar hamsiler de bollaşmış ve ucuzlamışken bol bol yemek gerek.
Malzemeler:
2kg. hamsi
Mısır unu
Mısır unu
Pilavı için:
3 su bardak pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3/4 soğan
3 su bardak pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3/4 soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
karabiber
bir bardak sıvı yağ
bol dereotu
nane
Tuz
Su
bir bardak sıvı yağ
bol dereotu
nane
Tuz
Su
Yapılışı:
İlk olarak pilavını hazırlayın. Bunun için önce soğanı yağdakavurun. Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun. karabiberi ve tarçında ekleyin fıstıkları ilave edin,biraz daha kavurun.Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin. Suyunu çekince içine dere otunu ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın. Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın. (parlak yüzlerini mısr ununa bulayarak dizin).İçpilavı döküp üstünü de tekrar parlak yüzlerini dışa gelecek şekilde mısır ununa bulayarak dizin. 180 derece fırnda pişirin .. afiyetle yiyin..:))(yanında yeşil salata çok yakışıyor:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...