İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ(AVCI BÖREĞİ)......Çok sevilen bir börek çeşidi daha....
iç mazeme:
Yarım kilo kıyma
2 baş soğan
1 çay bardağı ceviz
Yarım demet maydanoz
Karabiber,kırmızıbiber
Tereyağı ve sıvı yağı( arzuya göre miktarı ayarlanır)
bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Diğer malzemeler:
1 çay bardağı süt yada su
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yufka
Üzeri için:
Galeta unu
2 yumurta
1-2 kaşık süt
1-2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Kıyma tavaya konularak suyunu çekene kadar kavrulur.
Küçük kıyılmış soğan ve yağı eklenerek iyice kavrulur.
Bulgurun üzerine sıcak su konularak kabartılır.
Salça ve baharatları eklenerek ocak kapatılır.
Kabarmış bulgur,ceviz ve kıyılmış maydanoz eklenir.
1 çay bardağı süt ,1 yumurta ve sıvı yağ karıştırarak yufkaya sürülür.
İkinci yufkayı üzerine koyduktan sonra yine sıvı harçtan sürülür.
Arzuya göre 10 veya 12 parçaya kesilir.( sigara böreği gibi)
Hazırlanan harçtan 2-3 kaşık alarak bolca konulur.
Kenarları içe katlanır.
Kalın bir börek olarak sarılır.
2 yumurta ve 1-2 kaşık süt çırpılır.
Börekler önce sıvı harca sonra galeta ununa bolca batırılır.
Aslında bol kızgın yağda kızartılırsa daha lezzetli oluyor ama ben hafif olması açsından fırında yapıyorum. ( tercih sizin)
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekler dizilir.
Her böreğin iki tarafına küçücük tereyağı parçası kesilerek konulur.
Önceden ısınmış 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcakken servis yapılır.
Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...