19 Ocak 2013 Cumartesi

KÜNEFE

                                   KÜNEFE




MALZEMELER:
500 gr taze tel kadayıf
100 gr dil peyniri(tariflerde 200 verirler ama ben bir dahakine 100 gram kullanıcam)
200 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pekmez(üzüm olursa iyi olur)
Üzeri için çekilmiş ceviz veya fıstık.
Şerbeti:
3-Su bardağı şeker
4-su bardağı su
3-4 damla limon
Önce şerbeti hazırlayın soğusun
Kadayıfı küçük küçük parçalayın tellerinin kısalması gerekiyo.
Tereyağını tavada eritin eriyen tereyağından bir çorba kaşığı kadar alıp pekmezle karıştırın tepsinize güzelce yedirin (tepsiyi çevirmekten sizi kurtarıcak olan işte bu)
Sonra kadayıfın yarısını tepsiye güzelce döşeyin hiç boşluk kalmamalı ve iyice ezmelisiniz.Tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin. Daha sonra rendelediğiniz dil peynirlerini eşit olarak dağıtın. Kadayıfın kalan kısmınıda üstüne serpin kalan tereyağını üzerine gezdirin ve 180 derece ısıttığınız fırına atın. Üzeri kızarınca çıkarıp soğuk şerbetini dökün.
Hadi afiyet olsun :-)))

Not:
Bu tarifte pratik bir nokta var arkadaşlar onun için kolay dedim
Normalde künefe tatlısını tepside yaparken üstü kızarınca başka tepsiye aktarıp altüst etmek gerekiyor. Bu tatlıda bunu yapmanıza gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...