2 Aralık 2011 Cuma

HENGEL,HINGEL,HANGEL..

Bu yemeğimizde  yöresel lezzetlerden 


Malzemeleri: 


Hamur için:
1 kg. un, 
2/3 bardak su, 
bir tutam tuz, 
2 yumurta,


Sosu için:
500 gr. Kıyma
1 baş soğan
200 gr. Tere yağı, 
1 yemek kaşığı salça, 
1 kilo yoğurt
2 diş sarımsak
karabiber


Yapılışı: 
Bir kapta sert bir hamur yapılır. Daha sonra fazla inceltmeden yufkalar açılıp ,kare şeklinde kesilir.Kaynamakta olan suya atılır(hamur haşlanırken kıymasıda kavrulup hazırlanır)
Tencere içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tere yağında pembeleşmiş soğanlar kıyma,karabiber ve diğer malzemeler..kavrulduktan sonra .hengelin üzerine ilave edilerek servise sunulur...........................................Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...