2 Aralık 2011 Cuma

AŞURE

"Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."
Malzemeler:
500 gr buğday

1su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye 
1 çay bardağı gül suyu
2 su bardağı süt
1 kg. toz şeker
1 su bardağı üzüm (çekirdeksiz)
1 su bardağı
 kuru incir
1 su bardağı kayısı
1su bardağı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı pirinç
tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı :
Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile ıslatın. Fasulye, nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. 
Bir tencereye buğdaylar ile birlikte buğdayların yaklaşık iki misli kadar su koyun. Ağır ateşte hiç karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıp, helmeleninceye kadar pişirin.
Buğdaya daha önceden haşlatıp hazırladığımız nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip, iyice pişirin..Şekeri, sütü ve gül suyunu da ekleyip 10 dakika daha kaynatın. inciri ayrı bir yerde biraz haşlayarak son anda katın(kararmaması için)Tatlıyı ateşten alıp, kâselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerlerine tarçın nar, ceviz,üzüm, dolmalık fıstık ile süsleyerek ikram edin....... afiyet olsun..... bereketiniz bol olsun......

2 yorum:

  1. çookk güzell görünüyorlarr... Ellerine sağlık.en kısa zamanda bu tarife göre bende yapacağım. Herkesin evine muharrem ayı bereketinin dolması dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. tşk ederim ......amin .dilekleriyle bol bereketli nice aşurelare...:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...