17 Ocak 2015 Cumartesi

İSVEÇ KÖFTESİ

İSVEÇ KÖFTESİ.....
İsveç köftesi malzemeleri
    •    500 gr kıyma
         1 soğan
         1 yumurta
         Yarım çay bardağı süt
         Yarım çay bardağı un
         Tuz
         Karabiber
         5 yemek kaşığı zeytinyağı
         10 gr tereyağı
         200 ml krema
         1 tatlı kaşığı mısır nişastası
         200 ml et suyu
    üzeri için
         1 kırmızıbiber
         Kıyılmış maydanoz
  • İsveç köftesi hazırlanışı

  • İsveç köftesi: Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın ve köfteleri kızartın. Köfteleri tavadan alıp tereyağını ekleyin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı bir miktar süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Krema, tuz, karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alın. üzerine küp doğranmış kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

    İsveç köftesi artık hazır, afiyet olsun





  •    Kıyılmış maydanoz

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...