İsveç köftesi malzemeleri
İsveç köftesi: Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın ve köfteleri kızartın. Köfteleri tavadan alıp tereyağını ekleyin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı bir miktar süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Krema, tuz, karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alın. üzerine küp doğranmış kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
Kıyılmış maydanoz
İsveç köftesi hazırlanışı
İsveç köftesi: Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın ve köfteleri kızartın. Köfteleri tavadan alıp tereyağını ekleyin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı bir miktar süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Krema, tuz, karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alın. üzerine küp doğranmış kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
İsveç köftesi artık hazır, afiyet olsun
Kıyılmış maydanoz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...