Derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip, eliniz ile iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Köftelerin içini çukurlaştırıp, çanak şeklini verin. Daha sonra fırın kabına koyun. Köftelerin içlerine birer yemek kaşığı garnitür koyun. Bir kaba 1/2 tatlı kaşığı domates salçası ve 1/2 su bardağı su koyup, iyice karıştırın. Salçalı sosu garnitürlü köftelerin üzerine gezdirerek, dökün.Diğer yandan beşamel sosu hazırlayın. Beşamel sosu için; beşamel sos nasıl yapılır tarifine sitemizden bakabilirsiniz.Diğer yandan beşamel sosu hazırlayın. Hazırladığınız garnitürlü köftelerin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 30 dakika pişirin.Pişen hasanpaşa köfteleri fırından alın. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sosdan birer yemek kaşığı dökün. Son olarak beşamel sosun üzerine kaşar peynir dilimleri yerleştirin. Tekrar fırına verip, 15 dakika kadar pişirin.sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz site yöneticisi tarafından spam testinden geçirilerek en kısa sürede yayınlanacaktır. Teşekkürler...